13.7.14

KIBARUL MASYAYIKH RAMADHAN 1435 GIVEAWAY

KIMARA 1345 GA. Kibarul Masyayikh 1435 Giveaway. Jazakillah Ustazah Aisha, atas sumbangan tajuk GA kami secara tidak langsung. Jamak bagi perkataan shaikh kabir menurut Ustazah Aishah ialah KIBARUL MASYAYIKH.

Pak-pak shaikh kabir ;D.

Alhamdulillah dengan tersiarnya KIMARA 1435 GA ini, dengan izin Allah genaplah usia Abdullah 2 tahun mengikut perkiraan hijrah iaitu pada 5 Ramadhan jam 1027pm. Maka dengan ini, dengan rasminya, kami di Bayt Al-Iman mengajak anda untuk memeriahkan KIMARA 1435 GA yang inshaAllah dijadualkan tamat bertepatan hari kelahiran Muhammad pula yang ke-4 iaitu 15 Ramadhan jam 1203pm.

Syaratnya cukup mudah, sila tinggalkan email atau apa-apa yang senang untuk kami hubungi di ruangan komen entry ini. Itu sahaja.

Hadiah pula, inshaAllah saya akan maklumkan kemudian. InshaAllah barang-barang dagangan dalam imaNiaga kami ;).

Berkat Ramadhan 1435 ini, kami memohon kepada kalian, dalam doa-doa anda untuk mendoakan:
1. Sahabat-sahabat, ahli keluarga kami dan saudara-saudara kita yang belum membina baitul muslim, dipertemukan calon-calon soleh solehah.
2. Sahabat-sahabat, ahli keluarga dan saudara-saudara kita yang telah berkahwin dan masih belum dikurniakan zuriat, dikurniakan zuriat soleh solehah wa musleh muslehah secepatnya!
3. Doakan juga kita semua berkumpul dan bertemu di syurga Firdaus tanpa hisab menanti anak-anak hafiz hafizah kita yang beramal untuk menyarungkan mahkota dalam majlis konvokesyen syurga yang sungguh mashaAllah wa tabarakallah! InshaAllah!

Sekian. Jemput dan sila meriahkan ruangkan komen ini dengan gembira sehingga 15 Ramadhan jam 1208 tengah hari inshaAllah! ;D

24 comments:

IntaNBerliaN said...

Tersentuh hati saya baca 3 perkara yang lynn nak ajak kita semua selitkan dalam doa....

Btw, salam ramadhan..

Saya join yer lynn...

zarina_naniey@yahoo.com.my

TQVM :-)

KUREKURE COMEL said...

kite nak join jgk...hihihi....


mamatrizal80@gmail.com



:)

MrShafana said...

ahlan wasahlan ya ramadhan.

bishanani@gmail.com

siti fatimah said...

salam ramadhan.

terima kasih atas segala ilmu yang dikongsi. didoakan bayt al-iman sentiasa dirahmati Allah :)

ctfatimahoth@gmail.com

Amri dan Aishah said...

saya join juga InsyaALLAH

aishahhashimee@gmail.com

ALLAH sentiasa memberkati dan memberikan yang terbaik untuk UM sekeluarga di dunia dan akhirat

Anonymous said...

salam RAMADHAN

Sahabat dunia..jiran Syurga..
i doakan CINTA2 hatimu membesar dengan sihat dlm rahmat dan kasih sayang ALLAH.

Geng JDT
eddie_arifin@yahoo.com

Anonymous said...

Salam RAMADHAN sahabat dunia Jiran syurga..

Mek..
i doakan yang terbaik utk CINTA2 hatimu..

Geng JDT

eddie_arifin@yahoo.com

Anonymous said...

Salam RAMADHAN sahabat dunia Jiran syurga..

Mek..
i doakan yang terbaik utk CINTA2 hatimu..

Geng JDT

eddie_arifin@yahoo.com

Anonymous said...

Salam RAMADHAN sahabat dunia Jiran syurga..

Mek..
i doakan yang terbaik utk CINTA2 hatimu..

Geng JDT

eddie_arifin@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualaikum wbt...Salam Ramadhan..

Pertamanya Selamat Hari Ulangtahun utk anakanda Abdullah dan Muhammad....

Umi doakan kalian sentiasa sihat sejahtera, dirahmati dlm kasih sayang Nya, serta berjaya khatam hafiz Al Quran dengan izin Nya..

Tahniah juga utk ummu dan Abi kalian ...Mg ramai lagi yg akan mengamalkan sunnah spt yg dianjurkan Rasulluah..ameen..

bibi.haryati@bppa.com.my

All about a journal said...

Salam mek

InsyaAllah aza sentiasa dan akan terus mendoakan doa2 tersebut.
Ameen..

umie_amirhamzah@gmail.com

Ameen ya Allah. Moga shaikh-shaikh mu dan kami semua dikurniakan Allah kekuatan mental fizikal dalam mengharungi zaman yang sangat mencabar ni. Hafiz-hafiz bertaqwa yang bakal syahid memperjuangkan agama Allah. AMeenn...

ummu abid said...

Assalamualaikum ya ahli2 syurga Allah :)

Jazakillahkhaer kak.lin atas tulisan yang selalu memberi kesedaran membina tanggungjawab membina abid dan khalifah ALlah di bumi Nya ni..

inshaAllah ummu abdurrahman abid pun nak juin jugak lah :)

emel ramlah: ramlahnn@gmail.com

inshaAllah terus saling kirim doa buat semua

didieadila said...

Assalamualaikum & salam ramadhan k.leen..

Selamat ulangtahun kelahiran abdullah, sudah berjaya wean off ya, irsyad lagi 2 bulan semoga k.leen doakan mudah bagi kami melaluinya... dd nak join jugak la GA, hiks..

muggle_d88@yahoo.com

jazakallah :)

Anonymous said...

Assaamualaikum mek leen...

Selamat hari lahir Abdullah & MUhammad

norhafizahsalleh@yahoo.com.my

Zefa NorAsmara said...

Assalamualaikum..

Selamat hari lahir Abdullah dan Muhammad..

Semoa besar kalian sebagai pejuang agama.. Amiin

Ps: Ada no whatsapp akak kan? ;-)

ummu uwais said...

Slm..barakallahulakuma..😊😊..
Buat ummu muhammad skeluarga..
Semoga bahagia dunia akhirat..
Terima kasih atas prkongsian ilmu & kasih syg..😍😍

Daripada ummu uwais (ili)
kurnia828@yahoo.com

hannah said...

salam ramadhan !!
nak joinn~~ hehe

hannahsyahirah545@gmail.com

iryani ahmad said...

sanah helwah ya abdullah

makcik yani nak join juga


pn.iryani@gmail.com

istiqamah said...

salam ramadhan buat anak2 huffaz yang akan menjadi asbab penolong ibu dan ayah ke syurga..amin
moga terus istiqamah fisabilillah

-istiqamah80@gmail.com

Siti Raudhah Md Merzuki (PuteriTaman) said...

assalamualaikum...
sanah helwah to KIBARUL MASYAYIKH Abdullah and Muhammad...

~ salam ukhuwah till jannah ~

rhakid3@gmail.com

Fizah said...

assalamualaikum kak...nasib baik tergerak hati nak buka blog hari ni...bukak je baru, updatenya belum...huhu...si kakak dah berjangkit dgn adik..maka bersambung perjuangan ibu...;)

btw, nak join. walaupun malu2 kucim ni...;p

yuzai_angah@yahoo.com

myn said...

assalamualaikum w.b.t...
Selamat Hari Lahir KIBARUL MASYAYIKH Abdullah and Muhammad...Semoga membesar dgn sihat & jd hamba Allah yg soleh...

~salam ukhuwah fillah~

minhahghazali@gmail.com

myn said...

assalamualaikum w.b.t...
Selamat Hari Lahir KIBARUL MASYAYIKH Abdullah and Muhammad...Semoga membesar dgn sihat & jd hamba Allah yg soleh...

~salam ukhuwah fillah~

minhahghazali@gmail.com

Eiyna said...

Bismillah.

Selamat hari lahir anak-anak hebat.

Wahai Allah, berikan Abdullah & Muhammad kefaqihan agama dan ilmu ta'wil..

Semoga Allah memberkati usaha dan ilmu yang akak kongsikan. Amin.

eiyna.fsi@gmail.com