14.12.11

WW- SENAMAN MUKA

Artikel yang mengundang ceria pagi ini. Jom buat senaman muka! ;D

Tajuk: TELUR REBUS
Kredit gambar: google

aq ada crita ni..lawak la jugak..aq baru bkahwin stahun y lepas & duduk dgn istri aq..kami duduk berdua shj sbb belum dikurniakan anak..aq ni ad 1 kgemaran iaitu makan telur rebus..aq pun tataw knapa,sedap agaknya..

b4 kahwin,aq mmg gila tlur rebus..pagi ptg siang mlm telur rebus je..tp smenjak kahwin ni aq tpaksa bkorban iaitu meningalkan tabiat ni..lama gak aq tak pekena tlur rebus ni sbb org rumah aq masak sedap2 so aq da x kisah lagilah..

critany bgini,bulan lpas ms aq blik krja,tba2 kreta aq rosak..aq pun call bini aq katakan aq balik lambat sbb kena menapak..sbb lapar aq pun singah 1 kdai mkn tu..ad tlur rebus lah,aq pun mkn nasi dgn tlur rebus..lepas tu aq order tlur rebus lebih lg utk diratah..b4 balik aq bungkus lg 10 bj tlur rebus utk mkn sambil bjalan balik nnti..tiba je at umah aq rasa amatlah kenyang..maklumlh balas dendam sbb lama x pekena tlur rebus..b4 aq masuk rumah,istri aq tiba2 ckp dy ada 'surprise'.. dy sruh aq ttup mata dgn kain hitam y dikat kemas dblakang kpalaku & dpimpinya aq smpi ke meja mkn lalu dduk d krusi..

aq nk prgi toilet sbb perutku mula wat hal,tp malaslah nak spoilkan 'surprise' istriku ni..aq pun tahan ler...tiba2 tlefon bbunyi,istriku prgi mengangkatny..apa lagi ada chance aq pun mlepaskn kentut y dtahan sekian lama..fuuhhh lega asany... bau leh tahan...mklumler brapa bj tlur tah aq bedal td..alamak!!ada lg 1 la,aq pun angkat sbelah pungung & lpaskan 1 das lg..bunyiny PROTT!! fuh bau jgn ckp beb.. aq pun x tahan..aq kipas pki tangan kasi kurang sikit bau dy..adlah mcm bau tlur tembelang kit..

Aq rasa ad lg lah,kali ni mmg aq rasa power punyala..aq kumpul dlu kasi padu lepas tu aq bangun tongeng kit & lpaskan angin taufan tu...PRRROOOOOTTT!!!! fuhh lega...bgegar kit meja mkn dbuatnya..xtahan aq bau dy power gila..aq ttup hidung aq..aq rasa bau dy ada skit2 mcm bangkai la..mau mati bunga ats meja ni.. sambil tu aq sebut 'ahhhh lega'..adalah dkat 5 min baru bau bangkai tu hilang.. 

pas tu istri aq kembali & mnta maf sbb lambat,lalu dy kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' & sruh aq buka kain penutup mata aq..la,bday aq ari ni..camne leh lupa..aq buka kain penutup mata aq..mlutku trus melopong ALAMAK!!! benda prtama aq lihat..muka merah padam pak mertua aq,mak mertua aq, adk ipar aq 2 org duduk keliling meja mkn..bos aq dgn jiran sbelah umah aq pun ada..so aq pun nak cover malu,aq tnya kat pak mertua aq.. 'dah lama ke pak smpai?'..dan dy pun jawab.'dah lama..sbelum kentut prtama lagi!!!!

8 comments:

myamyza said...

berdekah baca cerita ni.. kelakar sangat.

IntaNBerliaN said...

hahhahhhahahahha kelakar yang amat... hahhahha

~MAWAR~ said...

hahaha..amek dy...bg surprise kat pak mertua lg..ekekeke nakal tol..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ummu Muhammad..bertuah punya menantu!..syian kat pak & mak mertua serta adik ipaq yg dok menghidu bau kentut....:D

Nida said...

hehe.. nasib baik dah jadi menantu.. klu tak kompom kena reject.

Zefa NorAsmara said...

kah kah kah.. mmg kelakar..

kakyong said...

pernah baca lawak nih.. memang lawak gila.. tp yg kali ni susah pulak nak baca.. almaklum x biasa dgn shortform budak2 skrg nih..

Zuraida Rahim said...

lawak gila..