16.4.11

MANGSA PERADABAN

Selain matematik dan sains, saya juga mengajar kajian tempatan. Apabila tiba tajuk yang bertemakan 'kemerdekaan', perasaan bersalah meluap-luap terhadap anak-anak didik saya. Saya umpama mak ketam yang mahu mengajar anak-anaknya berjalan tegak kerana saya tahu yang sejarah itu palsu dan rancangan kemerdekaan ini telah cantik disusun ceritanya sejak Kerajaan Turki Uthmaniyyah musnah sepenuhnya pada tahun 1924 hasil tangan yahudi dan nasara untuk menjatuhkan sistem kekhalifahan Islam! Ya semuanya adalah RANCANGAN!

Siapa Yahudi?
Kita telah belajar sejarah peradaban Islam sejak dibangku sekolah tetapi sehingga kita kita gagal untuk melahirkan bangsa Islam yang merasa BANGGA terhadap agamanya seperti kaum Yahudi. Yahudi/Israel telah diasuh dengan semangat perkauman dan kebencian terhadap bangsa lain atas nama agama. Maka tidak hairanlah kaum Yahudi mempelopori semua urusan dunia contohnya perniagaan. Kita boleh lihat produk-produk Yahudi yang berkembang ke seluruh dunia. Mereka bekerja kuat demi mencapai hajat bangsanya! Tetapi malangnya, mereka tidak pula diserapkan bahawa mereka jugalah bangsa yang membunuh para nabi dan mendustakan Rasulullah SAW. 

Mangsa Peradaban
Anak-anak kitalah adalah mangsa peradaban! Kenapa begitu? Kerana sejarah yang kita pelajari di sekolah hanyalah kisah-kisah kosong yang tiada nilai selain untuk peperiksaan. Sejarah yang kita belajar DIHIJAB dariapa berhubung dengan nilai-nilai Al-Quran yang ternyata banyak dogengan dan laporan kosong penuh kepalsuan! Semuanya hasil penipuan Kuffar yang sengaja mereka-reka pemalsuan terhadap sejarah. Yahudi ini kaum yang pengecut! Mereka sebenarnya sangat takut akan lahirnya panglima-panglima Allah yang berkualiti seperti Salahuddin Al-Ayyubi dan Muhammad Al-Fateh yang KEDUA kerana hanya manusia yang punya perwatakkan hebat seperti tokoh-tokoh ini pada akhir  zaman inilah yang akan membebaskan dan menjahanamkan kezaliman mereka dan syiar Islam kembali bertakhta.

Malas Membaca
Bekas Menteri Luar Israel, Moshe Dayan pernah menyatakan secara terbuka tentang keinginan kaum Yahudi yang bercita-cita untuk menubuhkan negara HARAM ISRAEL dan si laknatullah ini pernah dikecam hebat oleh bangsanya sendiri kerana kaumnya bimbang yang kenyataannya dibaca oleh bangsa Arab (kita pun termasuk juga). Namun dengan tenang laknatullah Moshe Dayan ini berkata "TENANGLAH, PERCAYALAH KEPADAKU, BANGSA ARAB (kita juga yang islam) TIDAK AKAN MEMBACANYA, KERANA MEREKA TIDAK SUKA DAN MALAS MEMBACA".

Kemerdekaan Terancang
Cubalah buat kajian tentang kemerdekaan kita. Apa perlunya rombongan kemerdekaan pergi ke London? Kenapakah kita yang merdeka tetapi perlu lagi menyembah (pergi berombongan) kesana sedangkan ini tanah kita!

Apungkan Diri Anda
Cuba anda bayangkan anda sedang terapung dan nampak keseluruhan Malaysia. Pastinya pusat pemikiran kita hanya kepada isu semasa negara. Tetapi saya diajar untuk mengapungkan diri bukan sahaja di dalam negara malah apungan yang bisa menampakkan keseluruhan dunia disamping iktikad berusaha memberi kesedaran kepada setiap individu Muslim tenang penderitaan saudara kita di Palestin. WAJIB kita berusaha bersama memerangi Yahudi laknatullah! Kerana sejarah membuktikan yang hidup kita di dunia adalah peperangan menegakkah agama Allah!
Sila buka mata anda BESAR-BESAR! Palestin hanya tinggal tompok-tompok kecil bewarna hijau. Itu pada tahun 2000 tetapi kini sudah 2011. Tompokan hijau hanya tinggal di kawasan GAZA yang mana tentera laknatullah sehingga kini masih tidak boleh membolosinya. Kerana apa? Kerana kekuatan tentera Allah Ikhanul Muslimin yang mempertahankannya. Apakah perasaan anda ketika ini?

Kita HEBAT!
Islam adalah agama yang hebat! Tahukah kamu yang kita pernah memayungi 2/3 DUNIA? Ya! kita pernah mengusai dunia! Islam menjadi rujukan seluruh alam dibawah satu sistem pentadbiran. Dan tanggungjawab kitalah mahu mengembalikan sistem islam ini semula!
Lihatlah KEHEBATAN kita!

Kesedaran
Menjadi sunnatullah orang yang berusaha itu berjaya. Apa yang kita usahakan itulah hasilnya. Mustahil kemenangan diberikan kepada kaum Muslimin yang MALAS berhadapan dengan musuh yang berjuang habis-habisan. Ketahuilah kelak kita akan dipersoalkan di hadapan Allah akan tugas dan peranan kita hidup di dunia ini. Sesungguhnya peringatan ini juga kepada saya yang menulis!
Rujukan: Thoriq Ahmad, Ini Sejarah Kita
Gambar: google
Saham jariah berpanjangan: Murobbi dan Mak-mak usrahku. Jazakallah khairon!

No comments: