27.6.13

RASULULLAH IS MY DOCTOR (4) l TERAPI PENGLIHATAN

Alhamdulillah ramai sahabat-sahabat saya yang berkanta mata juga tertarik dengan terapi penglihatan. Alhamdulillah selepas saya khatam buku Tuan Jerry, RASULULLAH IS MY DOCTOR, keyakinan untuk bersara penuh dengan kanta mata meluap-luap dan ianya memerlukan sedikit disiplin dalam melakukan terapi.

Pada saya terapi  mata yang diajarkan Tuan Jerry sama dengan kita meregangkan otot-otot sebelum bersukan. Begitu jugalah terapi penglihatan yang mana kita memerlukan masa untuk rehatkan mata dengan alam selain amalan menistiskan  mata dengan madu sebelum dan selepas bangun tidur. Dengan izin Allah ianya mampu menghilangkan toksin dalam mata dan melicinkan pergerakan sekiranya tidak silap. Juga, menistiskan madu juga perlu kepada yang tiada masalah penglihatan sebagai memelihara mata untuk terus sihat.

Saya sangat syor setiap rumah ada satu naskhah buku RASULULLAH IS MY DOCTOR tulisan Tuan Jerry kerana dalam buku tersebut, ianya mengajar kita mnejadi perawat kepada sakit-sakit seperti demam, selsema, cirit-birit dan sebagainya. Kita diajar untuk memusatkan kepercayaan yang Allah sahaja penyebuh penyakit dan sunnah yang diajarkan Baginda SAW adalah ubat-ubatan semualajadi yang sangat terpercaya bisa menyembuhkan banyak penyakit inshaAllah dengan izin Allah. Tuan Jerry sangat berharap kita langsung tidak bergantung dengan ubat-ubatan kimia.

InshaAllah saya kepilkan juga beberapa helai berkenaan terapi penglihatan yang diajar Tuan Jerry. Mengikut pengalamannya juga, dia mampu sembuh dengan izin Allah hanya dengan terapi penglihatan yang diamalkannya serta memerlukan disiplin yang tinggi juga. Jom kita baca helaian demi helaian untuk menerujakan anda mendapatkan naskhah ini segera :D.






Malam tadi juga, saya sempat mencari maklumat tentang 'cermin mata' terapi yang dikatakan Tuan Jerry untuk merawat rabun jauh, dekat serta silau dengan berkesan. Untuk makluman, Tuan Jerry tidak mendapat apa-apa komisen apabila dia mempromosikan cermin mata tersebut. Ianya hanyalah berkongsi keberkesannannya. Alhamdulillah saya bertemu dengan cermin mata IBNUSINA EYEWEAR. Selama ini saya hanya memandang sepi cermin mata ini, sama seperti sunnah BEKAM. Rupanya kita mampu membayar dengan harga yang rendah untuk memulihkan struktur tubuh yang banyak telah lari :P.

Alhamdulillah sekarang sedang berlangsung promosi DISINI. RM60 penghantaran percuma. Malam tadi juga saya terus memesan cermin mata ini.


Apa yang menarik, sekiranya tiada kesan dalam masa 3 minggu, wang anda akan dikembalikan tanpa sebarang pertanyaan. Jadi, inshaAllah kenapa kita tidak mencubanya? Mudah-mudahan Allah kembalikan penglihatan yang normal sebagai memudahcara kerja-kerja seharian kita sebagai hamba dan khalifah Allah inshaAllah! Jom sama-sama!

19 comments:

mama aqib said...

Info yg sgt besh...dah 18thn pakai cermin mata, huhu..lps ni boleh cuba cermin mata IBNUSINA EYEWEAR :)

UM dah titis madu dlm mata ke?

Ummu Muhammad said...

Samelh kite da brbelas thun dgn cermin mate smpai bukk spek pun muke lain mcm hehee

Alhmdulillh da ;)..perit mate kali prtame..ade sorg sis ni die kate mmg kalau mate kite byk masalh pedihlah.. Um titis pun ya Allah pedih tpi untuk beberp saat je..lepas tu normal smule..titis madu pekat tu ;)

FADLUL & FIFAH said...

pnh tgk gk bnda tu kt kedai spek..huhu..tapi tak beli pun..tnya2 je..sampai lah ayh beli..

bila test pakai utk 1st time,mmg ada kesan..ada pbezaan..

masa tu test kat jam..bila buang spek mmg xnmpk langsung nombor..bila pkai tu, blh nmpk bentuk no wlpn tak jelas..

lin, camne nk titis madu tu?cm takut je..hoho

Ummu Muhammad said...

fah: samelah kite membayangkan bagaimanakah madu yg pekat itu menjadi 'eyemore' semulejadi kite..

mule tu mintak tuan suamiku yag titiskan sbb scary je rase madu pekat tu masuk mate..alhamdulillah memang perit mule2 senang ckp mcm nanges untuk beberapa saat,,lepas tu alhamdulillah fa..cube je inshaAllah selamat ;)

FADLUL & FIFAH said...

lin titis guna ape?

Ummu Muhammad said...

gune picagari ubat tu..ade sesat muhammad punye zaman cucuk die..tergerak hati tak buang satu..rupenye nk buat jadi penitis mate hehe..tak tau jual mane mcm penitis tu

fah try da bebrapa jam tanpe cermin mate?kalau mase kite tk terkejar kejar mmg lege otot mate tu tapi mase nk hadap cepat buat kertes kerje ke menande stakt hari ini perlu lagi..tringin sungguh bersare pakai cermin mate berpower ni..muga Allah tolon kite :D

BISHANANI OMAR said...

GIANT kuala terengganu ada jual
tapi harga lebih dari RM100

Ummu Muhammad said...

anna: tulah online muroh sket..alhamdulillah da dapat da.subhanallah! mmg ajaib!

Amri dan Aishah said...

UM mesti tulis perkembangan matanya ya selepas terapi ini. INsyaALLAH kami menyusul pula.. masalahnya mengadap laptop berjam2 menulis bahas....hmmmm....

Ummu Muhammad said...

ustazah aisha: subhanallah mmg ade perubahan..sebenarnye tk saba nk p cek power mate sebb bile memandu mmg kabur tapi objek agak sharp..

madu pun titis mate alhamdulillah amal pakai perit mule2 alhamdulillah ok

ibnusina eyewear kali pertama pakai betullah kate fifah..mmg subhanallah! ajaib! nampak huruf dan nombor walaupun kekaburan tetap bole bace..buang spek ajaib tu mmg kabur..lubang pade spek tu bantu mate fokus pade titis fokus yang sepatutnye

inshaAllah saye tuliskan nanti ;)

humble.yat said...

wah wajib cari buku ni...nak praktis2 moga rabun ini dapat dikuarngkan ...amin!

ain said...

K.lin. klo gune madu yg beli kt kedai yg bukan madu asli betul tu boleh ke?

Ummu Muhammad said...

humble yat: alhamdulillah kesan titis madu mmg ade kesan dgn izin Allah..lepas titis selalu lebih clear akak skrg tengah gune terapi ibnu sina tu..nipun tengah pakai heheh

ain kesayangan! ain kalau tgk die kate pure 100% original inshaAllah kite yakin sahaja ain..die menipu ke ape itu urusan Allah..selalunye kite bersama keyakinan kite..kite yakin Allagh bantu sembuh, maka hormon oxytocin kite naik mendadak

ade kisah sorang kafilah perompak yang bersebunyi di subah rumah buta ke sakit si anak tak silap kaklin, jd kumpulan perompak ni berlakon jadi baik dgn tuan rumah sbb sedang kene kejar..

jadi perompak ni dilayan baik olrh tuan rumah..tuan rumah mintk disembuhkan penyakit anak..tak silap die berlakon jadi tabib ke orng alim ke..lupa lah bac dimane

tapi nk bagi ibrahnya..hehe..maka dngan izin |Allah air takungan wuduk yang konon2 kate perompak tu dapat sembuhkan izin Allah..

perompak insap dgn kejadian tersebut n jadi orang soleh,,jadi, kat sini nak ceritakan yg tahap keyakinan tuan rumah dgn perompak yang mengaku alim ke mcm mane..nnt nk cari kisah die semule..dalam buku muhammad rasenye..buku cerite :D

Zauj ainkah? inshaAllah titis je ain..best..rawat mate ;) kklin skrg tak brp pedih dah ;)

Mohd Hanis said...

ade hadis ke ni rawatan rasulullah?sorry tanye

Mohd Hanis said...

ade hadis ke ni rawatan nabi?

Ummu Muhammad said...

saudara mohd hanis,
terapi ini menggunakan 'bahan2 sunnah' seperti madu dan hbsuda'. kemudian tajuk 'rasulullah is my doctor' tu ialah tajuk buku..hadis berkaitan apakah yg anda maksudkn?

Nasuha Puteri Nass said...

Assalamualaikum tuan. Blh sy nk tahu. Di dlm buku Rasulullah is my doctor. Muka surat berapa yang ada menyatakan ramuan cmpuran madu dn minyak habatussauda mmbantu menyembuahkn mata rabun?

Zela Uyah said...

As salam..skrg sudh tahun 2016..bagaimana dgn perkembangan mata ummu muhammad..saya baru nak bermula..sedang mengumpulkn maklumat..hehehe

Zela Uyah said...

As salam..skrg sudh tahun 2016..bagaimana dgn perkembangan mata ummu muhammad..saya baru nak bermula..sedang mengumpulkn maklumat..hehehe