26.6.13

WW- MOGA INI YANG TERAKHIR

Pengguna kanta mata tegar. Menyimpan cita-cita untuk membuat pembedahan 'laser' asbab mahu bersara menggunakannya serta mahu merasa kanta hitam ala-ala belalang tanpa 'kuasa' haha! Selepas khatam buku Tuan Jerry, RASULULLAH IS MY DOCTOR, inshaAllah misi terapi mata untuk kembali normal tanpa pembedahan disahut! Pagi tadi Allah izinkan saya memandu tanpanya. Pemanduan santai merehatkan otot-otot mata serta belajar tidak bergantung kepadanya. Moga ini kanta mataku yang terakhir! :)

11 comments:

Khairunnisa Hamdan said...

camne caranye lin?ajar la..kite pun nak tau gak..

BISHANANI OMAR said...

saya dulu POWER 200 spek mata
dalam masa 2 tahun amalkan makan, minum dan buat ulam nasi CARROT(lobak)
sekarang dah tak pakai spek mata
al maklum KUASA ALLAH

Amri dan Aishah said...

sama juga. mula pakai waktu tingkatan 1.

dulu masa budak2 syok tgok org pki spek ni sebab nampak macam cerdik je...haha..sekarang ni, anak2 yg jadi tukang cari spek bila hilang sebab x boleh nak cari.

Nanti kongsikan ye petua bagaimana nak 'tinggalkan' spek ni =)

Ummu Muhammad said...

nisak & ustazah aisha: kene dapatkan buku RASULULLAH IS MY DOCTOR ;) die ajar step by step terapi penglihatan dan puan tabib terpercaya katekan, kene belajar tinggalkan cermin mate untuk rehatkan otot mate.bile kite pakai spek ni, cahaya pantul balik dari kanta kite tu. tanpe cermin mate, cahaya masuk terus dalam mata ;)

anna: alhamdulillah jage pemakanan antare asbab cepat baik..dan power anna tu inshaAllah mmg senang nak baik..saye punye sekali gande dan sahabat pertame yg komen tu (kiteorang saing2 pakai cermin mate zaman kekanak rebena :D) tu up sket lagi dari saye..ni mmg kene terapi mate bebetul..

ustazah aisha: part yng mintk tolong org carikan betul sgt tu..dulu tanpe cermin mate mcm tak boleh buat semue bende sbb tak nampak..buat mase sekarang tanpe cermin mate pun tak nampak jugak tapi level confident tinggi untuk jalan sajelah heheh

NoEn said...

wow drive tanpa pakai spek...cayalah...baba alya pakai spek juga...rasanya power dia tak byk sangat...hmmm kene beli buku tu cepat2 and kasi dia baca n amal cara nk tinggal kan spek tu

Ummu Muhammad said...

noen: semalam takde kerete nk potong and alhamdulillah dully without spek hari ini kene pakai sekejap mase nak potong kenderaan berat..alhamdulillah buke smeule n sambung perjalanan..sgt2 syor kene dapatkan cepat!

FADLUL & FIFAH said...

samalah cita2 kita..nk wat lasik..tp duit tarak!!huhu

Ummu Muhammad said...

fah: hoolaah mau ada 3-5K sebelah mate..mmg kire puluh2 kali nk betulkn mate

BISHANANI OMAR said...

Ummu Muhammad lasik tu hanya boleh buat sekali je kalau mata rosak tak boleh buat lg dah

Ummu Muhammad said...

anna; oh ye ke? kalau rosak lagi mmg tkde harapanlah..ngerii

UmmiAbi said...

Bestnye...Nikmat kan lau x pakai spec. Selalu wafa yg ingatkn ummi dia ni ttg spec. Kdg2 ngah solat xpakai spec, dia tolong pakaikan..hehee... Lau nk amik wuduk dlu slalu letak merata pastu x ingat. Jenuh 1 umah dok cari. Kecoh 1 umah dh.. LAst2 wafa jmpe ats meja. Sampaikan rasa lau boleh wat "mizkol" kat spec, dh lme buat..haha.. Sekarang mmg letak 1 tmpat je lau dh tanggalkn..Huuu..manusia mudah lupa...