9.9.11

TIDAK DITERIMA BUMI

Sebelum ini saya ada menyentuh perihal seorang manusia yang derhaka kepada Allah yang merupakan individu yang bertanggungjawab sehingga terhapusnya sistem kekhalifahan pada tahun 1924 di entry MUHAMMAD 11-12 BULAN. Si munafik atas nama Islam ini telah merubah banyak dasar Islam kepada dasar sekular seperti yangterjadi pada hari ini. Antaranya ialah merubah kalender hijrah kepada masih, wanita dibenarkan bertudung tetapi perlu berskirt dan yang paling terserlah kederhakaannya, dia menganggap dirinya Tuhan sama seperti firaun laknatullah. Jika saya tidak silap ketika mengikuti keluarga kecil semasa zaman belajar saya, ada 2 manusia yang mayatnya tidak diterima bumi iaitu firaun dan mustafa kamal ataturk. Keduanya mempunyai ciri-ciri lakanatullah yang mengaku dirinya Tuhan cuma bezanya, keduanya berlaku pada zaman yang berbeze. Jadi, suka saya kongsikan cerita sebenar pengkhianat agama yang menjadi punca keruntuhan sistem Allah di zaman Turki uthmaniyyah. Pada buku teks sejarah sekolah yang menipu, laknatullah ini lebih dikenali sebagai Bapa Pemodenan Turki. Sumber diambil disini.

******************************************************

MUSTAFA KAMAL ATATURK
Paradigma MukminTentu anda semua pernah mendengar nama dan kisah Mustafa Kamal Atatürk bukan? Bagi yang kurang mengetahui tentang kisah beliau, entri kali ini ingin menyelongkar kehidupan Mustafa Kamal Atatürk yang telah banyak merosakkan agama Islam. Mustafa Kamal Atatürk 1881-10 November 1938 adalah pengasas Republik Turki . Beliau merupakan pegawai tentera, pemimpin revolusi, negarawan dan presiden Turki yang pertama.

Beliau adalah komander tentera yang berjaya dan berkhidmad sebagai panglima tentera semasa Pertempuran Gallipoli iaitu ketika Perang Dunia I. Angkatan tentera pimpinan beliau berjaya merampas kembali wilayah Anatolia dan Palestin . Ketika itu Empayar Ottoman / Uthmaniyah sedang dikoyak-koyak oleh Tentera Bersekutu. Mujurlah Mustafa Kamal telah memimpin pergerakan kebangsaan Turki menghadapi Perang Kemerdekaan Turki. Beliau telah memindahkan ibu negara Turki dari Istanbul ke Angora yang kini dikenali sebagai Ankara.

Mustafa Kamal telah membentuk semula aspek kehidupan rakyat Turki agar sesuai dengan tuntutan semasa yang kemudian dipangil ideologi Kemalist. Ideologi ini bertujuan menyediakan Turki ke arah negara moden, demokratik dan negara sekular , positif dan bertindak rasional. Beliau memerintah dari tahun 1918 hingga 1934. Beliau adalah seorang negarawan yang berkebolehan dalam bidang politik. Memeperkenalkan sistem politik sekularisme, beliau ‘berjaya’ meruntuhkan empayar Turki Uthmaniyyah. Mustafa Kamal Ataturk meninggal dunia pada tahun 1938 dan telah dikebumikan di sebuah makam di Ankara iaitu ibu negaranya.

Kematian Mustafa Kamal Atatürk
Di saat kematiannya, Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia. Antaranya ialah:
1. Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki di mana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.
2. Sakit jantung
3. Penyakit darah tinggi
4. Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24jam. Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau.

Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang. Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggungjawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk.

Allah itu Maha Besar, panasnya tak juga hilang. Pada 26 september 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas lalu dia sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan. Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia. Sewaktu beliau meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan sembahyangkan mayat beliau. Mayat ini diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama-ulama Turki memandikan, mengkafankan dan sembahyangkannya.

Paradigma MukminTidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya (susah jenazahnya hendak masuk ke liang lahad). Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke alam muzium yang diberi nama EtnaGrafi di Ankara selama 15 tahun (sehingga tahun 1953).

Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan marmar beratnya 44 ton. Mayatnya ditanam di celah-celah batu marmar.

Binaan Marmar Menempatkan Mayat
Gambar-gambar dibawah adalah binaan marmar yang menepatkan mayat Kamal Ataturk selepas bumi tidak menerima jasadnya. Begitu hina sampaikan tanah juga tidak rela mayatnya disemadikan.

Paradigma Mukmin

Paradigma Mukmin

Paradigma Mukmin

Paradigma Mukmin

Kerosakan Yang Telah Dibuat Atarturk
Disebalik kematian beliau yang sungguh tragis itu, sebenarnya semasa hayatnya beliau telah melakukan pelbagai–bagai kerosakan terhadapa agama islam di Turki khususnya. Antaranya:
1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt
2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tali leher dan topi (sesuai dengan kehendak barat)
3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di sebuah parti umum yang pertama di Ankara.
4. Beliau pernah menegaskan bahawa “negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden”
5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.

Paradigma Mukmin
6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki
7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi.

Paradigma Mukmin
8. Mengambil arkitek-arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya diseluruh bandar Turki.
9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan.
10. Agama Islam juga dibuang sebagai Agama Rasmi negara.
11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan
12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.
13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.
14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.
15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.
16. Membatalkan undang-undang waris, faraid secara islam
17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.
18. Mengganggap dirinya tuhan sama seperti firaunBerlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya “siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal?” oleh kerana takut, askar tersebut menjawab ‘Kamal Atartuk adalah tuhan” beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.

Paradigma Mukmin
Begitulah Hayat hidup seorang pengkhianat agama, telah ditunjukkan kekuasan oleh Allah dan diberi pembalasan sebelum hari Akhirat lagi. Perginya Khalifah Uthmaniyah terakhir yang tidak menjual walau seinci pun bumi Palestin walaupun telah ditawarkan berbilion dolar oleh pertubuhan Yahudi sedunia. Semoga kita dilindungi dari dari segala dugaan dan dilindungi dibawah rahmat Allah SWT. 

sumber maklumat untuk artikel ini diambil di http://ruzanah.blogspot.com

6 comments:

Princess Solehah said...

Allahu Akbar!

Perkongsian yang amat menarik dari Ummu Muhammad....banyak iktibar yang kita boleh ambil dari kisah ini

ummu muhammad said...

ye ummi na..pemhkhianat agama ini sgt durjana!Allah datangkan die utk rosakkan sistem islam dan menjadi asbab untk kite bangun same2 membangun sistem Allah semule!

::Mama Annaufal♥Aunie:: said...

mg kisah ini menjadi iktibar buat kita semua.Dulu ayah dan umi selalu story kisah ni pd mama adik beradik...kini mama dan baba pula cerita pada anak2....

::Mama Annaufal♥Aunie:: said...

mg kisah ini menjadi iktibar buat kita semua.Dulu ayah dan umi selalu story kisah ni pd mama adik beradik...kini mama dan baba pula cerita pada anak2....

ummu aufa said...

laknat Allah pd insan yg hina yg menghancurkan kerajaan uthmaniah itu.moga umat islam dapat terus bangun menentang insan2 sebegini.

ummu muhammad said...

mama: ye memang kite perlu sgt terapkan sejarahyg sebenar..sejarah kite malaysia memang bayk yg telah diputar belitkan..pening betul..

ummu aua: ye kite memang perlu sgt bangun membina semula sistem Allah..sekiranya tiada utk usaha itu, maka menjadi dosa besar utk setiap hamba..sebab tu kesedaran setiap individu muslim itu penting..