27.2.11

PAM SUSU

Khas ditujukan buat ibu-ibu yang terbaca entry ini:

Pam susu Muhammad telah menunjukka garis-garis penuaan
Dengan hanya bermodalkan kurang lebih RM20
Pam susu jenama Pureen telah berkhidmat sejak Muhammad dilahirkan
Dan sekarang perlulah diganti kerana keuzurannya
Apa pendapat ibu-ibu di luar sana tentang pam-pam susu di bawah?

Harga termurah disurvey Medela swing = RM 540 termasuk pos
Harga termurah setakat ini dalam RM 170 termasuk pos
Yang ini memang idaman kalbu! Tetapi apakan daya perlu ukur baju di badan sendiri.
p/s:
~ hajat dihati medela swing sebab dalam lingkungan budget yang ada sekarang dan kelenguhan tangan guna pam manual yang lama
~ ada ibu-ibu yang telah menggunakan event manual ke? komen anda amatlah membantu untuk mengurangkan perbelanjaan untuk medela swing ;)
~ ada suggestion kedai-kedai yang boleh dapat dengan harga yang lebih rendah?

9 comments:

Anonymous said...

sori ye k.lin...pam 2 mmg lme2 akn uzur ea?

Adyshariz said...

Assalammualaikum..

aisha ader mengunakan pam event manual, so far bagi yg sha, selesa dan tidak menyakitkan...budget pon murah..

kalau beli set baru kat farmasi, mungkin boleh dpt murah kot, time diskaun la

TQ

ummu muhammad said...

ain~ yang pam muhammad tu jenis lame yang pam getah tu..tapi yng jenis mahal insyaAllah tahan lasak..boleh simpan utk generasi akn dtg ;)

aisha~ terime kasih..ramai yg kate manual event ni ok sangat..tak menyakitkan..kalau selalu pumping nak penuh dlm 4oz, berape lame ye?

vagg© said...

akak baru post entry pasal EBM ngan sket2 cite pasal avent manual. oh medela swing idamanku hahah

ummu muhammad said...

idamanku jua..kak vagg! ok ke tak medela swing tu?tak tau nk beli yg mane ni ;(

puan nina said...

cube baca ni http://ratuhati.com/forum/index.php?topic=384.0 =)

ummu muhammad said...

nina kite pun dah survey..rate2 kalau manual suke philips event tapi kalau ade budget lebih baik terus ambek freestyle..kalau dah ambek fs..diuar-uarkan muflis sudah ini bulan tmbah bulan depan sekali hehh ;) insyaAllah macm better fs..

puan nina said...

kalau tahan lama ok la kn? =)

ummu muhammad said...

tulah pk yg tahan lame dan untuk banyakkan stok sebab stok susu kite kritikal sgt dah.. ;(