19.3.13

GIVEAWAY PEMBUKAAN ATT SHOP

Alhamdulillah Allah mengingatkan saya tentang GA oleh Ummu Ukasyah. Saudari kesayangan fillah yang seangkatan saya ;).

Klik gambar untuk ke pautan blog UU ;).
Jom ramai-ramai kita berukhuwwah fillah walau di alam maya! ;)

Apa yang saya katakan 'seangkatan'? ;) Kami berazam mahu menyusukan anak-anak kami secara eksklusif (eksklusif pada kefahaman kami: menyusu sahaja tanpa makanan tambahan lain ;) selagi termampu dengan mengambil kira faktor kesihatan dan tumbesaran anak.

Selagi sihat, aktif sama dengan anak-anak orang lain, in shaa Allah anak-anak kami juga sihat dan berkat sebagaimana anak-anak orang lain yang sihat dan berkat ;). Boleh baca entry beliau INI berkenaan ibu yang berjaya menyusukan dengan susu ibu sahaja tanpa makan yang disalin di susuibu.com.

Moga Allah memberkati usahanya dan melipat gandakan rezeki buat UU sekeluarga sebagai ganjaran pelbagai halangan dan ujian Allah sebelum ini. Doakan kami juga ya UU! ;)

4 comments:

kayzie said...

tau sal amalan UM ni sejak Muhammad dulu..mesti banyak cabarannya kan?sy amalkan pemakanan tanpa perasa esp garam n gula sebelum 2thun pun dah cukup bnyak cabarannya..pernah ceritakan amalan UM ni pada suami tapi tak dapat support tuk amalkan...kagum dengan UM..:)

Ummi Iman said...

Good luck

Ummu Ukasyah said...

Terima kasih UM sebab join give away UU yang kurang mendapat sambutan dek kurangnya 'publisiti' haha..


Semoga Allah memberkati dan mempermudahkan segala urusan ukhti UM.

UM, UU ada jumpa lagi seorang ibu yang nak kongsikan pengalaman susukan anak ni, Ummu Khadijah..

kiva_neo@yahoo.com

UU tak reti nak share, sebab UU kan tak bekerja, surirumah jadi tak risau sangat mengepam ni..

Jadi UU minta UK tanya UM.. hihi..

Ummu Muhammad said...

kayzieeee!!!! lamenyeee tk update bloggg!!! alhamdulillah abdullah perjalanan die lebih mudah asbab abg die..nenek, tok, makcik2 tgk muhammad yg alhamdulillah..sume support abdullah nyusu saje. Allah mudahkan adik :D tpi biaselah suke ambik nasi abang berterabur haha..

UI; yoklh UI! ;)

UU: amin mudah2an..UM ude email UK..amboi banyak betul 'universiti'.. U U belake heheh