17.3.17

JAM WORKOUT

Lagi mainan baru ibunda. Hehe. Jam sukat aktiviti workout contohnya bilangan langkah sehari, cek heart rate, selia waktu tidur dan siap alarm kita suruh bangun jika duduk melebihi sejam. 


Baru guna sehari penuh 3 hari lepas. Target permulaan boleh capai 5000 langkah sehari tetapi sampai mahu ke tidur, hanya capai kurang lebih 3500 steps sahaja. Cek jantung, alhamdulillah baik. Cuma selia waktu tidur sahaja tidak berfungsi. Mungkin asbab tak boleh update new version handphone.

InshaAllah hari riadah panjat gunung nanti pakai sepenuhnya. Nak tengok capai ke tidak 5000 langkah. Sepatutnya 8000 steps yang normal setiap hari. Tapi nanti macam tiada kerja lain pula.  Buat apa-apa memang biarlah bersederhana.

Banyak sangat hikmah anjuran Rasullah SAW dalam seruan bersederhana. Apabila usia semakin meningkat, barulah kita tahu bagaimana hidup ini sebenarnya. Semuanya perlu yang sedang-sedang sahaja.

2 comments:

Hanis Amanina said...

Jam ni boleh check distance, calories burnt jugak tak? :D

hanisamanina.com

Ummu Muhammad Abdullah said...

ya puan boleh semua :)