23.1.13

WW- ROM vs PARSI

Kedudukan Tanah Arab di antara 2 kuasa besar iaitu Rom dan Parsi.
Soalan: Labelkan X dan Y.

8 comments:

Marlina Mohtar said...

X - Parsi
Y - Rome

Karisma Izzah said...

X - Rom
Y - Parsi

NoEn said...

X=rom
Y=parsi

ummu ikram said...

X - rom
Y - parsi

mama aqib said...

Salam,

1. X - Byzantine Empire
2. Y - Sassanid - Persian Empire

:)

Zefa NorAsmara said...

X = Rom dan Y = Parsi.. Ye ke? hehe..

FADLUL & FIFAH said...

x- byzantine empire

y-sassanid -persian empire

CeqGu said...

hurmm cikgu memang lemah skit bab2 peta ni....selalu kena soal dengan asben tentang peta ni. tapi tak hengat2 jugak hehehe....tunggu jawapan dari um je la hehe

psssttt:um, terima kasih la sudi baca entry2 merapu cikgu tu ^_^. next time um pilih2 jer la entry mana yg rasa berkenan....kesian pulak tgk um jejak satu2....tak pe, cikgu tak kecik ati pun...just nak baca tajuk pun tak per,nak layan gambar je pun tak pe....paham kualiti masa tu penting. so lepas ni um tengok jer kat side bar tu ada list recent post dan blog archieve.....um pilih jer entry yg rasa nak terjah ...^_^