8.5.13

WW- SAYA ANTI-RACIS!


Sebenarnya menjadikan TV3suku dan utusan meloya serta berita hairan (semuanya bukan nama sebenar) dan yang sewaktunya tanpa media alternatif adalah sangat bahaya! Mereka bertanggungjawab dalam penyebaran fahaman 'politik racis'. 

5 comments:

NoEn said...

kan...sebenarnya siapa yg memulakan racist ni? ada baca paper, luahan mereka xpuas hati sbb cina selangor undi PR, diberi segala wang ringgit, buat program itu ini tapi bila hari mengundi mereka undi PR...nama dh demokrasi, suka hati kita la kan nk undi sape...

Ummu Muhammad said...

noen: baru sekrang realize ape yg tok tok guru duk nanyi mase belajar dulu..mmg isu perkauman ni tak habes diperjuangkan sampai sekrang walhal takdepun..kite semue berkasih sayang walaupun kite berlainan aqidah..yg pelik yang same aqidah ni masalah tk selesai..bukan taknak pakat..bace sejarah semule dan boleh rujuk fatah dan hamas di palestin..

ily♥ said...

Ya Allah..geram sgt psl isu racist ni..."mereka" kata jgn mainkn sentimen perkauman, tapi siapa yg asyik canang psl racism ni? sapa yg buat statement racist? siapa yg dok suruh kenang balik peristiwa 13 mei?? "mereka" jugak...yg tak tau apa2, menilai "fakta" berdasarkan berita tv3 suku dan berita hairan pun ikut canang sama...katanya tsunami cina, racial polarisation la...tp kalau tgk detail satu persatu setiap dun serata malaysia, "mereka" letak calon cina di tempat majoriti melayu pun mng jugak...tmpt sy majoriti cina, rafizi lwn calon cina, tp rafizi blh menang dgn majoriti besar..kasihan rakyat ditipu, di"buta"kan maklumat yg sepatutnya...

Ummi Iman said...

tak puashati dgn keputusan.. salahkan bangsa pula. memberi tu biarlah ikhlas bukan paksaan ;)

C'Jai said...

Salam sayang...Kita perjuangkan islam bukan perjuangkan bangsa..Perjuangkan ISLAM, Islam untuk semua..kalau islam untuk orang melayu shj jgn kita dok perasan sangat lah kan... Tentu org arab akan kata Islam itu untuk bangsa mereka sbb islam diturunkan dikalangan mereka terlebih dahulu...

p/s: lama dah tak datang sini..apa khabar Muhammad dan Abdullah...rindu semua..