12.3.11

RANCANG JANTINA ANAK

Dulu sebelum Allah takdirkan Muhammad berada dirahim saya, moyang saya pernah memberi petua untuk mendapatkan anak lelaki atau perempuan. Saya sendiri pun rajin buat kajian serba sedikit. Alhamdulillah kebanyakkan petua yang saya jumpa ada kebenaranya tetapi kita perlu ingat ia bukan kebetulan, sememangnya telah ditentukan oleh Allah, sebaik-baik Perancang. Pengangan akidah terhadap Allah amat penting dalam kita berbicara apa-apa sekali pun. Kita perlu belajar bercakap atau menulis tanpa melupakan akidah kita terhadap Allah.


Ketika blog walking (BW), mata saya menangkap perkataan 'Merancang Jantina Anak' di blog ini.Uniknya petua yang saya jumpa kali ini juga bertepatan pada kelahiran Muhammad. Mengikut penjelasan jadual di atas, jadual di atas diambil oleh ilmuan dari makam kerajaan dekat Beijing, RRC. Naskah asli terkubur selama 700 tahun dan kini disimpan oleh Institut Pengetahuan Beijing. Ingat ini hanya petua dan tauhid kita hanya kepada Allah!

Sebagai contoh: Muhammad dikesan dirahim saya pada bulan November diusia saya 23 tahun, bulan terakhir ditahun terakhir sebelum tamat pengajian (pihak kampus tidak membenarkan pelajar mengandung ketika dalam pengajian). Jadi, jantina yang tertera pada jadual adalah L, maksudnya lelaki. Anda pula bagaimana?

16 comments:

ashie niesha said...

sama la, kita pun tgk jadual purba ni..kata dapat anak lelaki juga masa umur 23 tahun mengandung..eh eh kita sebaya! hee!

Zefa NorAsmara said...

Dua2 sama spt dlm jadual.. :-)

ummu muhammad said...

ummu ahmad~ oh yeah ibu mude belie d company..tahun ni hujung tahun deret boy..jom2 go for the second mujahid insyaAllah heh ;)

kak zefa~ go for the third! ramaikan ummat berkualiti ;)

Esfarizam said...

ala, tak sama pun untuk saya

ummu muhammad said...

fa kire 10months dari kelahiran kautsar tak?

mariah_smile said...

em.... betul ke? ritu scan xnampak.. tapi doktor ckp kmungkinan gurlz...

kalo ikut rajah purba ni.. saya 24 tahun.. baby memula ada dlm perut pghujung july... lelaki...

ramai cakap cam pmpuan... apa2pun terima dgn hati yang lapang :>

ummu muhammad said...

saye pun tak tahu..doa saje..kite tak tahu kemungkinan terjadinye di awal agos ke..selamat menanti khalifah..tak lame lagikan around may..gud luck! ;)

ashie niesha said...

gulp! second baby? *pengsan*

ummu muhammad said...

hahaaa..pengsan sudah..org2 mcm ummi n walid ahmad perlu dikerah nk lahirkan generasi huffaz ramai2..gogogo! ;)

Laila said...

alamak...terbukti betul semasa kelahiran amsyar..menarik ni..minta izin nk link/post kt blog saya ye...

ummu muhammad said...

laila silekan..kite pun ambek org punye je ni ;)

IntaNBerliaN said...

wah.. menarik ni.. kalau ikutkan, ms bsalin alisha betoi.. ummu muhammad blh tak nak copy gambarajah ni, nak buat entry dkt blog sy pulak?.. :-)

ohya, kira saya lagi tua dr ummu muhammad la yer.. hihii

ummu muhammad said...

wah dah balik dr kampung! intan boleh je..tue sket je..silekan! ;)

IntaNBerliaN said...

terima kasih.. :-)

IntaNBerliaN said...

UMMU... SY TERKOMPIUS JAP..

yg pasal bulan tu... dikira pada 1st day kita period ke ek? cntohnya, kalu 1st day last period bln 1, so, kita tgk bln 1 la ek jantina ank?

IntaNBerliaN said...

ooo macam tu ek... lg satu, pasal umo tu... ikut thn kan... bknnya ikut bln kan...

senang cite camni lah... saya 1st day last period 27/01... so, pencatuman ovum berlaku slps period la kan.. dgn kata lain, bln 2 la kan..

tp ketika pencatuman ovum tu, umo sy blm lg 29 thn.. 25/02 baru genap 29 thn.. so, sy nak tgk jadual tu, dikira umo 28 ke 29 ek... ahhahhahha

(thn ni umo saya 29 thn)

sian kat saya... tgh ada mcm2 mslh.. sampai tgk jadual yg sennag ni pun jd xphm... hehhehe...