23.10.13

WW- TEMPAHAN TEPUNG TURKI

Ada yang bertanya berkenaan tepung non-GMO dari Turki tetapi non-organik. Maksudnya, benih gandum ini, tulen tanpa dikimiakan dengan racun serangga dan sebagainya tetapi disebut non-organik asbab semasa gandum membesar, mungkin digunakan baja penggalak dan sebagainya. Menurut mak organik, masih baik kerana bermula dengan akar atau biji benih yang elok iaitu non-GMO. Jom cuci mata dahulu setiap pepenjuru pek tepung ini.

Beli 10kg lebih mudah. InshaAllah ada diskaun dari tokeh tepung yang kami panggil, Kak Ton :D.

Pandangan depan.

Pandangan belakang.

Pandangan sisi kiri.

Pandangan sisi kanan.

Semua gambar daripada Kak Ton sebab saya malas mahu ambil gambar :D. Pada mulanya, saya cadangkan kepada Kak Ton untuk menerima tempahan terus ke telefonnya. BAi hanya sebagai medium iklan, tetapi Kak Ton bimbang tidak menang tangan.

Sebelum ini saya beli 10kg terus termasuk 2kg untuk kawan saya asbab saya pernah jumpa tepung organik yang tertulis 'product of Turki' yang berharga kurang 10sen menjadi RM10 sekilo. Selepas itu, terus saya hubungi Kak Ton untuk tambah 'order' :D.

Di bawah pula maklumat memudah cara tempahan daripada Kak Ton:
3kg rm18 + pos rm10
5kg rm30 + rm13
10kg rm60 + 20.50

Minimum 'order' ialah 50kg. Jadi, mak-mak yang sudah tempah, memang agak lewat terima tepung asbab pihak kami perlu kumpul. Jadi, sesiapa berminat, boleh email saya di attuffahumairah@gmail.com atau lebih pantas melalui SMS, Whatsup, Weechat sahaja yang ada. Sekian, terima kasih :D.

Kemaskini tempahan:
1. Ummu Musab - 3kg
2. Ummu Ahmad - 5kg
Lagi 42kg.

8 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam UM..lama k.atie tak singgah disini.UM sekluarga apa kabar ya?Arini br sempat singgah tgk tepung dr Turki....semoga ramai yg order.Aaminn

Diana Shuwardi said...

dh tuh kang UM nak anta kat kami cane? UM pos semula ke? hehe.

Ummu Muhammad said...

kaktie: sesiape yg berminat je kaktie..sile2

dee: mak incek kumpul order..kang bgi kat kakton..kakton yang akan urus semunye heee..kalau tak cukup order kakton bukak order tempat lain utk cukupkan 50kilo

Diana Shuwardi said...

hehehe.. dee baru amek sekilo kat kak adlie. nanti dee try buat dulu kalau menjadi guna tepung ni, dee place order ngan mak incek ye... :p

Ummu Muhammad said...

dee: mung dee..u direct kakton lerrzz..:D

UmmiAbi said...

Ala...Tepung atta masih 2bungkus xguna lagi. Next stok kiter nk bli kat sini bleh x UM?heheee

Ummu Muhammad said...

izreen..wokey! akk kumpul order..agak2 nk cukup 50 tu akk iA bgatu awak ;)

Siti Raudhah Md Merzuki (PuteriTaman) said...

slm. saje nk tanya, nape x guna tepung faiza yg unbleached? tqvm...