16.10.13

WW- ROTI DERHAKA TEPUNG TURKI

Alhamdulillah akhirnya tepung Turki yang non-GMO tetapi non-organik selamat sampai seberat 10kg. Penantian yang disambut dengan roti 'derhaka' edisi permulaan sentuhan ayahanda Muhammad dan Abdullah ;). Derhaka sebab banyak derhaka ramuan dari ebook yang kami beli. Ebook roti? Nantikan roti derhaka edisi ke-2 :D.

Memang ada rupa roti tetapi liat membatu haha!

Zoom dekat. Walaupun keras membatu tetapi Muhammad makan berselera cecah teh 'o'. Bakar dari hati ayahanda, bakar dengan iman bak kata chef ammar ;D.

Ini dia tepung dari Turki yang bebas GMO. Mahal sedikit dari 2 jenama yang GMO pernah diceritakan di entry INI tetapi lebih baik dari jenama yang disyaki ada gelatin binatang najis mungollazoh oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Wallahu'alam.

11 comments:

Ummu Ahmad Salahuddin Al-Ayyubi said...

Assalam ummu Muhammad, apa khabar? Salam aidiladha. Boleh ke nak order juga tepung ni dr UM? Brapa harganya ye?

Ummu Muhammad said...

Waalaikumusslm ummu ahmad..lame betul tak dgr kaba..ni dr tokeh tepun turki name glemer kakton.die bg quotation hrge mcm bwh ni
3kg rm18+pos rm10
5kg rm30+rm13
10kg rm60+20.50
Kalau UA nak minimmum order 50kilo..jadi kene kumpul order dulu..ade sorg kawan nk 3 kilo..jadi baki 47kilo.UA nk book bape kilo? Kami pun rase nk tmbah order pasal muhammad suke roti cecah air..kene blaja sokmo smpai jadi roti heee :D

Ummu Ahmad Salahuddin Al-Ayyubi said...

Ok boleh. Nk try 5kg lah. Multi purpose kan tepung ni? Boleh buat cucur ke cekodok. Hehe. Dah bertambah mujahid busy juga. Blog pun dh xde, buka blog sekolah je la. Tapi memang selalu baca update dr blog ilmiah UM ni :)
Nanti update ye kalau dh cukup 50kg. Hehe.

Ummu Muhammad said...

UA: haah ni gandum buat cucuq lemping kek roti biskut sumelah haaa...mabruk! shaikh ahmad ade adik sudah...ape name shaikh baby tu..saifuddin qutb? dekat name abang die :D

Diana Shuwardi said...

nak tambah order lagi?? 50 kelo x cukup ke? haha. bagus2... xsabar nk try kalau jadi, mmg bukak kedai roti la kita pasni :p roti sihat lagi segar..

As-Salahuddin Smart Tahfiz School said...

Hahaha, sedap tu nama saifuddin qutb! kali ni Ahmad Imran Al-Fateh. letak Al-Fateh sebab dia "pembukaan" pertama umminya dapat bersalin normal kali ni. InshaAllah lepas ni kalau tambah lagi senang sikit nak beranak normal inshaAllah.

Ummu Muhammad said...

dee: manelah nk cukup,sekali uat tak reti sikit,,setengah kilo ade heehhe..isile buat nanti hupdet hehe..kek keret mcm kekah n pah ckp tu ;D

UA: dah nampak da shaikh al-fateh! dgn kekanda shaikh al-ayyub! alhamdulillah normal! inshaAllah lepas ni lebih mudah UA..nanti nak kongsikan puan tabib terpercy ccrite tnte kelahiran menurut persepktif islam..ikhtibar kisah maryam bersalinkan nabi isa as...kite kalau kat hospital mmg ikut zionisnye ajaran..brig telentang..hakikatnye separa duduk sebagaimana dikisahkan dlm alquran maryam bersandar di pohon kurma tulah posisi paling tepat utk mudah bersalin dan paling meminimumkan koyk akibat kelahiran,,mmg telah tiba msanya para dokter kaji smule perubatan yang Allah dan Ar-Rasul guide sejak lebih 1400 tahun lalu..apepun tahniah n mabruk! muge membesar sbg hmba dan khlifah yng diredhoi Allah & Ar-Rasul! slam peluk cium utk kedua shaikh kabir!

KUREKURE COMEL said...

assalam ummu muhammad..sy baca komen kat atas ni psl kelahiran...hihihi...

mcm mana dgn bukaan kecil..mcm sy tulang kecil...baby tak lepas keluar sekiranya baby melebihi 3 kg...


dlm islam mcm mana ek...nak tahu jgk..tq...

Ummu Muhammad said...

kure2comel: akak sdg tnye doc..doc baru naik cuti

Ummu Muhammad said...

Jwpn puan tabib akk copy paste je dr hp.

Tiada istilah tulang kecik ke apa..Allah takkan buat sesuatu yg tak mampu kita hadapi...kalau orgnya kecil...saiz baby juga kecil..saya ada seorang pesakit tingginya 133cm je...dr pakar kata mungkin x leh bsalin biasa..tp suruh cuba..sng je beranak baby 3.3kg

;)

KUREKURE COMEL said...

tq kak...sbb sy risau jgk...tak nak lah tiga org anak je kan...hihihi...