31.1.11

KURANG SUSU

Salam wat umi muhamd. nk tnya,mcm mana nk bg air susu bnyk?stkt ni muhmd mmg full brstfding ke?brat brap dh skrg?
-message yang diterima pada 29 januari baru-baru ni tanpa diubah-

Sahabat saya yang dikenali sejak zaman matrikulasi
Yang terputus hubungan sehinggalah Allah jodohkan jumpa di majlis konvo gabungan universiti berkait
Rupanya suaminya junior suamiku di sekolah menengah dulu
Tengok rancangan Allah? Hebatkan?

InsyaAllah jawapannya makan dan minum dengan banyak! ;)
InsyaAllah tangki cepat penuh dan restok semula
Jangan takut gemuk kerana insyaAllah Allah tolong takkan gemuk.

Stok susu Muhammad yang dulu:

Kini:
Semakin berkurang.

Bertambah sedikit.

2 comments:

ashie niesha said...

Murah rezeki Muhammad, ummi banyak susu!

Kita kalau dari mengandung dah niatkan nak fully breastfeeding anak kita,insha Allah,Allah tu Maha Pemurah nak banyakkan susu kita kan?

set kan minda yang positif,jangan stress, yang penting jangan berhenti dari berharap pada Allah dengan di iringi usaha yang jitu.

doa seorang ibu itu cepat
dimakbulkan =)

ummu muhammad said...

;) setuju! kawan2 kene bace comment ummu ahmad ni..betul semua..jgn stress..doa pun kene bnyk...

p/s: teringat sejak mengandung amal surah ke-49 Al-Hujurat..Alhamdulillah nampak kesannya ;)