19.2.11

BAHAYA VAKSIN & IMUNISASI

InsyaAllah mulai sekarang ibu dan ayah akan memulakan peperangan!
Alhamdulillah Allah kurniakan lagi ilmuNya kepada ibu semalam
Pastinya akan mengundang marah jururawat-jururawat di klinik nanti
Ibu mesti berbuat sesuatu agar Muhammad kecil terpelihara
Setelah 4 kali Muhammad disuntik dengan vaksin, imunisasi yang tidak jelas fungsinya
4 KALI BUKAN SEKALI!
Yang ibu pasti doktor mahupun jururawat sendiri tidak tahu apakah kandungannya.

Sedikit penerangan mengenai sistem perubatan
Setelah sistem kekhalifan Islam sama sekali musnah pada 1924
Qiblat umat Islam banyak tertumpu kepada Barat
Dari aspek perubatan sehinggalah pendidikan semuanya dikuasai Barat
Dan doktor yang beragama Islam mahupun jururawat yang belum menerima tarbiyyah terutamanya
Hanya mengikut silibus apa yang diberikan oleh barat
Dipraktikkan di negara-negara Islam sehinggalah kajian ilmuan Islam kini
Mendapati bahawa suntikan-suntikan kepada bayi adalah tidak diperlukan
Betapa kita terlalu mengagungkan Barat!

Sebenarnya vaksin atau imunisasi yang terdapat di dalam suntikan berkala bayi
Mengandungi bahan-bahan yang memudaratkan untuk merangsang hormon-hormon yang kononnya melindungi anak-anak kita
Sebenarnya kitalah yang membenarkan penyakit datang
Kerana pertumbuhan dan pertahanan bayi yang berumur bawah setahun masih lemah
Dan mereka tidak memerlukannya kerana mereka sihat
Dan apabila diuntik, bukankah kita yang membiarkan mereka sakit?
Sudahlah disuntik, disuruh pula minum panadol kononnya untuk hindar demam
Maafkan ibu ayah Muhammad!

Seperkara yang ibu-ibu perlu maklum dan tahu
Apatah lagi yang melibatkan diri dalam bidang perubatan
AS dan Israel laknatullah telah memberhentikan serta merta semua vaksin dan imunisasi bayi
Kerana mereka telah mengkaji kesannya
Tapi di negara-negara Islam dibiarkan meluas penggunaannya
Anda sendiri pasti apakah jawapannya
Walhal merekalah pelopor utama industri ubat-ubatan!

Wahai Muhmmad kecil ibu..
Kini ibu mengerti betapa hati ibu begitu meronta apabila melihat Muhammad disuntik
Rupanya ada bahaya yang ibu tidak pasti dan tidak pula mencari tahu
Ustaz yang mentahnikkan Muhammad dulu ada mengatakan kesemua anaknya tidak pernah disuntik setiap bulan
Begitu juga anak-anak ikhwah dan akhowat yang telah membuat sendiri kajian mereka
Selepas ini insyaAllah tiada lagi suntikan untuk Muhammad
Kerana ibu tahu Allah sayang hamba-hambanya
Pastinya Dia akan memlihara Muhammad kecil
Dan ibu yakin pasti hikmah penyususaan 2 tahun penuh.

InsyaAllah selagi upaya dan daya dengan izin Allah pastinya
Mulai sakarang Muhammad hanya perlu susu ibu sehingga 2 tahun
Walaupun tanpa makan setelah 6 bulan seperti yang disogokkan!

Mari umat Islam kita sahut firman Allah!
p/s: Boleh rujuk Rawatan Komplimentari Insaniah (RK-i) dan forum diskusi ini. Isu ini dibincangkan liqa' dengan kawan-kawan semalam.

16 comments:

ashie niesha said...

betul vaksin ni sbnrnya bukan penawar tapi racun dalam diam. tapi kita dh di brainwash. lepas lahir je terus baby kena inject awal2..tak payah pun takpe sbnrnya!

tapi Ahmad dh inject ni, kalau lepas ni tak amik dah x mudarat apa2 kan?

ummu muhammad said...

banayk ustaz2 yg dah faham dan kakak2 naqibah kite sendiri tak pernah suntuk ank2 mereke..memang tak bagi suntik! tapi masalahnya kene tahan telinge kene marah dengan nurse lah nanti tak pegi anta cucuk..

insyaAllah percayalah Allah sayang anak-anak kita! ;)

Hafriz Mohamad said...

Astaghfirullah... xprnah plak dbincangkan dlm usrah sblum ni.
Kcuali isu trbaru yg mlibatkan bdak ting 1 (prmpuan). mrk prlu dsuntik vaksin Cevarix utk elakkan dr kanser servik..

Klau kt KKIA, vaksin yg dbrikan bnyak sgt2. kdg2 trpikir jugak... nape smpai bnyak sgt. org dulu2, x ccuk vksin, sihat wal'fiat jer..
pastu, stiap kali ingin dsuntik vksin bru..akn dpastikn dlu parut BCG ade atau x. Klau xde..akn dsuntik BCG skali lg..

klau kt labor room plak, vaksin yg dbrikan kpd bayi adlh Hep B (dos 1) dan Vit K. Scara logik aqal, ia mmg baik. tp xtau la mnfaatnya sjauh mane.

ummu muhammad said...

suntikan utk kanser serviks tu lagilah mengarut..mcmnak galak remaje buat maksiat..sebenarnya kat Malaysia tak payah semue tu..lagi satu menurut kajian ilmuan islam memang tak diperlukan..kita memang percaye bulat2je barat cakap ape.

kat barat remaje2 mereka memang dah rosak teruk sgt. itulah perbandingan orang yang ade agame dengan tak..kite nak buat pulak orang yang takde agame buat.

satu lagi mesti ade iktikad ape2 pun barat buat mesti perlu ragui! diorang buat semue benda bukan niat baik ade tersirat disebalik tersurat!

Anonymous said...

Assalamualaikum...

Ank sy kini dah setahun 6 bln...dan dia pernah disuntik vaksin ni slps lahir dan umur sebulan. Lepas tu terus tak pernah suntik lagi. Suami dan ibu mertua tak benarkan suntik anak. Saya ikut je tp masih tertanya2 kenapa tak boleh suntik. sya diberitahu vksin yg diberi tu kotor. sy tercari2 juga maklumat mengenai ini untuk mengukuhkan jwpn tersebut. keluarga sy memarahi sy bila mendpt tahu sy tak suntik ank dan sy hanya mendiamkan diri shj. kini baru sy ketemu jawapan mengenai hal ini dlm blog awk. terima kasih banyak2...dan satu lagi alhamdulillah anak lelaki saya kini sihat dan sangat aktif walaupun tidak disuntik. :)

mama zikri

ummu muhammad said...

mama zikri awak beruntung dikurniakan suami dan ibu mertue yg lebih advanced pengetahuan mereka dan anak pun dapat diselamatkan lebih awal. Kami Allah takdirkan selepas Muhammad berusia 5bulan. Alhamdulillah setakat berhenti dari suntikan ni, Muhammad tidak pernah demam lagi.

Menurut kakak saya yang anaknya juga tidak divaksinkan, anaknya kurang demam berbanding rakan-rakan sekelasnya yang bervaksin. Apapun demam juga makhluk Allah yang Allah berhak mahu dilimpahkan kepada siapapun.

Mudah2an anak-anak kita membesar sebagai muslim yang sihat + kuat + hebat insyaAllah!

Anonymous said...

Assalamualaikum....anak sy sudah 3 thn 4 bln..alhamdulillah sihat wpun x cucuk...kami mmg bertekad mmg x nak x nak cucuk anak.selain pemakanan kami jaga dr segi ni pun kami titik beratkan...

ummu muhammad said...

waalaikumussalam...alhamdulillah..kami pun berazam sama dgn cik anon! ;)

nur islam... said...

assalamualaikum..sy nk bertnya ank sulung sy dh berusia 2thn 1bln,xpnh dbrikn suntikn sjk lhir.tp ank sy skrg sdg btuk,demam selsema ad dgr org kte lau xsuntik kmgknan kna btuk kokol,apa pn sya ykin pd kuasa ALLAH SWT.cma cy maukn pndgan saudari semua

ummu muhammad said...

waalaikumussalam..setakat pengalaman saya..muhammad disuntik samapi 5bulan..maksudnye die dah dapat suntikan 4kali + sekali mase baru lahir..

baru2 ni ade juge selseme dgn batuk. Alahmdulillah mungkin berkat susu ibu, semua tak lame..

muhammad ade juge pergi klinik mase demam tapi kami tak bagi makan ubat.just utk check up paru2 ok ke tak..

kalau puan area kl, boleh cari klinik homopati..

try bce pengalaman kawan saya disini
http://fadlulfifah.blogspot.com/2011/08/tiada-suntikan-vaksin-dibenarkan.html

http://fadlulfifah.blogspot.com/2011/07/homeopathy-hasan.html

All about a journal said...

Alhamdulillah pencarian saya juga menemukan blog ini..

Anak pertama 2 tahun penuh semua vaksin dapat..sebab memang tak tau apa2 dan memang keluarga adalah kakitangan KKM...Untung yang mak mentua/ada orang tak bagi, sebab saya kena bertabah dengan keluarga yang semuanya tegar bervaksin dan ubat hospital..

i_i

Ummu Muhammad said...

ade hikmah ;) Allah nk kite usahe lebih sket munajat nk pilih mane ;)

Anonymous said...

assalamualaikum.

ummu, nak tanye ..saya adalah bakal ibu,sekiranya anak yang baru lahir tidak diberi suntikan pertama dan yang keseterusnya,ada cara perubatan yang lain ke untuk anak yang baru lahir ni?kalau biasanya baby lahir je akan kene suntik,so kalau kite tak mabik vaksin tu so apakah yg perlu kite lakukan? kalau la boleh ummu berikan maklumat detail kepada saya dari awal baby lahir hinggalah seterusnya berkaitan perihal cucuk2 and ubat2 ni saya bersyukur sangat...

ena.

Ummu Muhammad said...

waalaikumusslm ena yang dirahmati Allah ;)

slm ukhuwwah fillah! inshaAllah ade kesempatan mmg ade niat nk tuliskan sesuatu berdasarkan pengalaman sendiri dan orang2 yg lebih berpengalaman yg subhanallah berkongsi juge pengalaman mereka di sini..inshaAllah doakan saye berkelapangan yg berkat ;)

Anonymous said...

Puan, mohon rujuk blog ini..jangan kelirukan kami dengan penulisan yang tiada autoriti dan fakta yang tidak sahih
http://drzubaidi.com/blog/?p=3024

Ummu Muhammad said...

Puan ygdirahmati Allah.
Allah bg kite pilihan. Hati juga milik Allah. Hasil kajian, cari tahu, pengalaman ke atas due anak sy juga antare bukti yg sahih. Blog tersebut sy da bace lame dgn izin Allah dan setakat hari ni inshaAllah ia tidak mampu goyahkan kekuatan hati dan pendirian kami suami isteri setakat hari ini dgn izin Allah.

Fitrah manusia hati akan beri signal tidak sedap hti dan pelbagai signal sekirenye kite melakukan sesuatu yg salah. Perhati betul2 kekeliruan apekah yg bersarang di hati puan.

Sekirenye puan telah kenal pasti dgn baik, buatlah ape yg puan rase baek buat anak2 puan. Begitu juge sy..disini sekadr perkongsian pengalaman..bole ambil mane yg baek. Yg tak baek usah pedulikan.

Kesimpulannye, semuanye kite balik pada Allah. Mohonlah petunjuk..mudah2an hati milik Alalh itu mengeluarkan fatwanya mengikut kehendak penciptaNya..wallahualam.

Dan sy bukan siape2 tetapi sy yakin dengan fatwa hati ini. InshaAllah moga kita semua dalam kasih sayang dan rahmat Allah sentiase.